måndag 12 november 2012

Husägare på riktigt

Om tankarna var på annat håll i fredags är det kalabalik uppe i huvudet just nu. Borde plugga, läsa eller planera men kan inte sitta still. Vill bara till huset och jobba, jobba, jobba.. Blir nervös när jag tänker på flytten, även om det är kul har jag gjort det alldeles för många gånger i mitt liv och det är verkligen ett stressmoment. Ska bli så gött att få slå sig till ro nu.
 
Har spenderat hela helgen i huset, som ni kanske märkt. Pappa och jag har målat mitt och Bennys sovrum, Benny har lagt golv i kök och hall och Stefan har rivit strukturtapeterna i vardagsrummet och klätt väggarna med easy-cover-tapeter. Sen har grannar, nära och kära varit förbi och tittat till oss och hälsat oss välkomna. Allas hjälp och gester är så himla uppskattat, det hoppas jag att ni vet.
 
Det som återstår att göra är att måla väggarna i vardagsrummet, lägga in nytt golv, på med socklar och taklister i sovrum och vardagsrum. Sen kom Ljunken förbi en sväng igår och då insisterade han på att vi även borde måla vardagsrumstaket och hallväggarna. Vi blev även tvugna att måla badrummet på nedre våningen eftersom de förra ägarna bombarderat väggarna med hål och tagit med sig badrumsskåpet. (Tror inte man får göra så?)
 
Det har verkligen gått superbra att jobba även om vi hittade lite extrajobb. Men magen och hjärtat känns tungt ändå eftersom vi har haft kidsen den här helgen och det har märkts på dem att vi inte haft tillräckligt med tid tillsammans. Det har varit bråkigt och stökigt med trötta kids och ännu tröttare föräldrar. Även om det är svårt för dem att förstå gör vi ju detta för allas skull och jag hoppas att dem uppskattar det sen när det är klart. Det är inte lätt att förstå när man är liten och det är inte lätt behålla tålamodet när spenderat 2 timmar målandes under ett handfat.
 
Ikväll blir det mer målarjobb i huset och ännu senare ikväll blir det träning á la GG. Ska bli så skönt att få suga musten ur musklerna nu när kroppen är stel och jävlig efter allt jobb.
 
Lite pics från helgen:

 
Claris tar en fikapaus!
 
Pappa målar.
I sovrummet blir det en vägg med
"choklad" och tre med "latte"
som pontus sa. :)
 
 
Som en riktig husägare.
 
Badrummet som ska få en makeover.
Svårt att se i det dåliga ljuset men väggarna
är typ turkosa med ett mörkbrunt golv.
Sen är det hål precis ÖVERALLT.
Slutresultat får ni se sen!

Inga kommentarer: