onsdag 26 juli 2017

Semester i Gävle och Bollnäs

Vilken fantastisk mini-semester vi haft de senaste dagarna. Vi har varit i Gävle och Bollnäs, men även med ett kort stopp i Uppsala. 

Måndag:
Avfärd tidigt hemifrån med ett första stopp i Uppsala. Där checkade vi in på Turbo Sport & Adventure Zone som är ett ställe med studsmattor och ninja-banor. Mycket uppskattat besök av kidsen! 


Och mig... Hehe. 

Efter besöket kikade vi in hos BonBon, en stor godisbutik precis bredvid. Det fanns så mycket godis att besöket blev låååångt. Barnen kunde helt enkelt inte bestämma sig för vad de skulle ha! Mycket förståeligt. 

Vi åkte vidare mot Gävle där vi kraschade på hotellet. Åt buffé och badade sedan i hotellets iskalla pool samt bastade. Men besöket i Uppsala tog ut sin rätt och vid 21.20 slocknade jag och de andra kort därefter. 

Tisdag:
Vi tog lååång sovmorgon (i mina mått mätta haha). Jag vaknade redan 7.30 men somnade om efter en stund och sov till 9.30 och sedan blev det bråttom till frukostbuffén. Jag och Benny drog ett snabbt pass på gymmet, sen checkade vi ut och begav oss ner i centrum i Gävle. Där blev det shopping, lunch på Brända Bocken och en favorit i repris - biobesök! Vi såg Dumma Mej 3. Den var rolig och fin. SE DEN! 

Sedan rullade vi vidare mot Bollnäs. Hotellet här ligger SÅ HIMLA FINT! Precis vid vattnet. En riktig pärla. Klockan hade hunnit bli ganska mycket så vi tog en promenad genom stan till o'learys där vi åt burgare, drack drinkar och hejade på de svenska fotbolls-damerna. Det hjälpte föga. Men vi fick god mat och en trevlig kväll ändå. Vi rullade nästan hem till hotellet igen. 



Onsdag: 
Vädret var inte riktigt på vår sida denna vecka. Mestadels mulet och inget beach-väder direkt. Så nu imorse bestämde vi att det fick bli djurparks-besök så vi gav oss av till Järvsö Zoo ca 45 minuter från Bollnäs. Jättefin djurpark med vilda, svenska djur. En tre kilometer träbrygga gick vi på hela vägen runt bland skog och inhägnader. Det blev riktig kvalitetstid. Så mysigt att bara gå runt och titta på djur och snacka med varandra. Uppskattat besök av samtliga i familjen! 





Den här utsikten skojar man inte med. 

Väl hemma på hotellet igen har vi slappat, spelat fotbollsgolf och kubb, fikat och ätit supermegagod färsk pasta på en restaurang i centrum. Framåt kvällen blev det en promenad igen för att inhandla lite gottis. 

Imorgon torsdag blir det tidig hemgång då vi har lite saker att ordna med hemma. Mer om det senare. 

Semester är härligt men lite jobbigt också. Det ska bli skönt att komma hem igen. 

Tack och bock! 

Inga kommentarer: